Timer Issue?

Topics Last Day Last Week Tree View    Getting Started Formatting Troubleshooting Program Credits    New Messages Keyword Search Contact Moderators Edit Profile Administration
Model T Ford Forum: Forum 2013: Timer Issue?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message  By Mike D, Williamsburg VA on Monday, January 21, 2013 - 08:26 pm:

Took my 26T pickup out for a ride this weekend, all was fine until it started missing and backfiring. I quickly switched from mag to battery (12v) It ran a little better but not as perfect as it normally would. I made it home, barely. I hadn't cleaned the timer in quit some time, so I stared there in my trouble shooting. Attached are a few picture of what I found after cleaning the timer. Looks like the roller cut a grove in the timer?? Is this normal? Could this be the source of my miss firing?? I've ordered a new Anderson Timer & Roller...What's your thoughts??




Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message  By Royce in Dallas TX on Monday, January 21, 2013 - 09:00 pm:

Yes, the roller is worn beyond repair, and the timer may be repaired on a lathe.


Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message  By Jack Daron - Brownsburg IN on Monday, January 21, 2013 - 09:15 pm:

While you're there,order a spare belt too.


Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message  By Mike D, Williamsburg VA on Monday, January 21, 2013 - 10:12 pm:

The wheel on the roller is real wobbly..I'll just need to wait for the new Timer & Roller to arrive.
I'm sure that will put the T back on the road again!


Posting is currently disabled in this topic. Contact your discussion moderator for more information.
Topics Last Day Last Week Tree View    Getting Started Formatting Troubleshooting Program Credits    New Messages Keyword Search Contact Moderators Edit Profile Administration