0T - only hitting on five.....

Topics Last Day Last Week Tree View    Getting Started Formatting Troubleshooting Program Credits    New Messages Keyword Search Contact Moderators Edit Profile Administration
Model T Ford Forum: Forum 2016: 0T - only hitting on five.....
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message  By Rob Heyen - Eastern Nebraska on Thursday, December 31, 2015 - 04:01 pm:

For whatever reason, both Ks I've had the good fortune to care for foul the number 6 plug (#6 cylinder runs richer?). With a six, losing one cylinder isn't as noticeable, that's one reason I drive with the cutout open (and it sounds cool :-)). If the magneto was on and working, the coil plug stays clean (usually) because the mag plug keeps firing, but the mag is off for repair.

I was getting ready to drive to town in the morning to a New Years (no)Fun Run, and thought the engine was missing. Below is the repeat offender, a badly fouled #6 plug:
https://www.dropbox.com/s/vlkgx2vym5u4spc/Bad%20plug.3gp?dl=0


After replacing with a good plug:
https://www.dropbox.com/s/nii14gcbcrx7m3v/Good%20plug.mov?dl=0


Sounds better now:
https://www.dropbox.com/s/corh83frd69krqz/On%206%20Cyl.MOV?dl=0


No excuse for not driving now...... I did have to jack up the rear end to start today, it was about 15 degrees in the building, and she was a little "stiff."


Add a Message


This is a private posting area. Only registered users and moderators may post messages here.
Username:  
Password:

Topics Last Day Last Week Tree View    Getting Started Formatting Troubleshooting Program Credits    New Messages Keyword Search Contact Moderators Edit Profile Administration