Issue with headlamps

Topics Last Day Last Week Tree View    Getting Started Formatting Troubleshooting Program Credits    New Messages Keyword Search Contact Moderators Edit Profile Administration
Model T Ford Forum: Forum 2017: Issue with headlamps
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message  By Brooks Schlieben on Thursday, May 18, 2017 - 08:03 pm:

1920 T. The left headlamp works as it should. The right lights, but is dimmer. The bulb and socket are both good. Where do I look to resolve? Many thanks. Mistakenly listed in classifieds.


Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message  By Allan Bennett - Australia on Thursday, May 18, 2017 - 08:11 pm:

Brooks, it is usually an earth problem, caused by a poor ground between components. A wire soldered between the lamp socket and the body of the headlight will get around poor contact between the socket and the lamp body, usually caused by paint in the socket tube.

After that, you may need to check the headlight mounting in the fender iron.

Hope this helps.
Allan from down under.


Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message  By Brooks Schlieben on Thursday, May 18, 2017 - 10:55 pm:

Will give it a shot, Allan. Many thanks for the assist.


Add a Message


This is a private posting area. Only registered users and moderators may post messages here.
Username:  
Password:

Topics Last Day Last Week Tree View    Getting Started Formatting Troubleshooting Program Credits    New Messages Keyword Search Contact Moderators Edit Profile Administration